25 jaar COV West-Brabant!

Zondag 11 maart 2018

Een compact verslag van ons “25 jaar jubileum”.

09:30; Het bestuur van de COV gaat de feestzaal van Huis ten Halve versieren. Buiten is het aan het regen en dan kunnen we onze tranen poort niet buiten zetten.

We mochten van Jan Buik de poort in de hal zetten. Dan kan Rob Vlegels droog foto’s maken van de feestgangers. Aan de wanden wordt traditiegetrouw camouflagenetten gehangen en de parachutes. Op de netten komen een Nederlandse vlag plus een banier te hangen. Met de beamer worden foto’s van allerlei evenementen op de muur geprojecteerd.

14:30; Er zijn al mensen gearriveerd en zitten dan al aan de koffie met cake. Ze moeten terug naar de hal om een foto te laten maken voor de tranenpoort. Zij die dan binnen komen gaan ook op de foto. De meesten met echtgenote of vriendin. De foto’s van de mensen worden digitaal naar de mensen toegestuurd.

In totaal hebben 104 mensen zich aan gemeld. Het dagelijks bestuur verzorgt de ontvangst. Er hebben maar 2 zusterverenigingen zich aangemeld. Jenny en Rinus Schalken verzorgen de inschrijvingen.

 

16:30; Onze voorzitter Raymond Bochove begint aan zijn woordje en verwelkomt iedereen. Zie hiervoor zijn lezing op Lustrum 11 maart 2018 Commando Vereniging West

Er worden 3 leden gehuldigd n.l. Jaap van der Gulik en Will Franken, alle 2 voor 50 jaar commando. Zij kregen beiden een certificaat en hun echtgenotes.

Cor Hertogh voor zijn 25-jarige inzet voor de vereniging, heeft verschillende functies gehad, o.a bestuurslid en lid van de activiteitencommissie, maar vooral jaren als voorzitter 2x.

17:30; Warm en koud buffet, dit was voortreffelijk verzorgd door de kastelein. En iedereen liet het zich goed smaken en er was genoeg om een 2de keer op te scheppen.

 

19:30; De tonprater is precies op tijd aanwezig en begon zijn grappen te vertellen. Dit was een half uurtje lachen geblazen.

 

20:00; Dan de traditie om loten te verkopen. Er waren mooie prijzen te winnen. De eerste prijs was een baretembleem in glas en lood, een prachtig embleem. Deze was gemaakt en geschonken door Jan Rejnhoudt en Toon Cadot was de gelukkige winnaar.

 

22:00; Einde van het feest. Eenieder kreeg nog een afscheidscadeau. De heren een speciaal Belgisch biertje en de dames een doosje bonbons.

Daarna afbreken en opruimen.