Dodenherdenking Parklaan 4 mei

Dodenherdenking 4 meiDodenherdenking is toch altijd weer een moment om echt even bij stil te staan. Het herdenken is niet alleen een manier om respect te bewijzen aan de slachtoffers, maar ook een signaal dat we moeten afgeven om te weten wat we zeker niet willen.

Vanuit de vereniging heeft het ook meerdere functies. Op tijd verzamelen is gelijk ook weer de ontmoeting met de maten. Tegelijkertijd is het ook de koppeling van de commando’s aan Roosendaal. Zowel de burgemeester als zijn vrouw verwelkomen ons persoonlijk. Vanuit het Korps neemt Kapitein Bert het detachement onder zijn hoede. Kleine uitleg voor de juiste exercitie en dan weten we dat er een waardig detachement staat.

De hele herdenking wordt druk bezocht en met de sprekers, de koren en de hoornblazer wordt het een indrukwekkende herdenking. Het Wilhelmus wordt goed meegezongen.

Na afloop nog even het sociale aspect. Wat drinken bij Merks gezellig! Het is niet al te laat geworden, voor meerderen staat Wageningen op het programma.    

De combinatie van herdenken en het samenzijn met de maten is natuurlijk gelijk de uitnodiging om volgend jaar met nog meer samen te komen.

 

Wouter