Jaarlijkse fietstocht 2019

28 juli was gepland voor de jaarlijkse fietstocht , dus moest er weer een route gemaakt worden met daarin leuke rustpunten en een mooi parcours waar er weinig hinder van autoverkeer is. Lees in PDF.

Enkele weken voor de tocht heb ik samen met mijn fietsmaat Jose ( mijn vrouw ) al wat geboomd over de route die we zouden gaan rijden.

Nadat we het eens waren waar we de stops konden houden zijn we de route gaan rijden , en na wat aanpassingen waren we ervan overtuigd dat het een goede keuze was met veel variatie.

We zouden door vier gemeenten gaan rijden ; Etten Leur , Breda , Zundert en Rucphen.

Hoe dichter we bij de dag kwamen , hoe warmer het werd met record temperaturen van boven 40 graden .

We hadden wel veel km in de bossen gepland , maar bij zulke temperaturen was ook dat niet te doen geweest.

Gelukkig zouden de temperaturen gaan zakken , maar regen was nu een nieuwe spelbreker geworden.

Ondanks de lichte regen hebben we besloten om toch bij de startplaats bij de Hooge Neer te verzamelen en daar te beslissen wat we zouden doen .

Met 14 man waren we , en de stemming was opperbest te noemen , maar de weersgoden waren ons op dat moment nog niet goed gestemd , dus wat nu ?

We hadden nog een plan B , en dat was dat we naar de eerste stopplaats bij ” Het Boomke” in Rijsbergen zouden gaan om daar wat te eten en drinken.

Tijdens ons verblijf aldaar was het inmiddels droog en konden we de route vanaf daar gaan starten.

We zijn vol goede moed vertrokken richting natuurgebied “ De Pannenhoef “.

Voor de meeste deelnemers was dit een nieuw gebied met prachtige beukenlanen en een diversiteit aan bomen en landschappen.

Eenmaal door dit mooie gebied te hebben gereden zijn we richting oorspronkelijke startpunt gereden om vervolgens weer bijna vanaf daar onze tocht te vervolgen.

Zo kwamen we richting Breda te rijden , en hebbe we na een km of tien een stop gemaakt bij het plaatsje Effen.

Bij het restaurant “De Rithse hoeve “ werden we gastvrij ontvangen en hebben daar onder het genot van een of twee drankjes nog wat warme kleine snacks naar binnen kunnen werken .

Na weer nieuwe energie tot ons genomen te hebben begonnen we aan het laatste gedeelte van de tocht die ons weer richting Rijsbergen voerde waar we zouden afsluiten bij” Het Boomke”.

Onderweg hebben we nog een geplande korte stop gemaakt bij het oorlogsmonument aan de” Vloeiweide”

Hier is op het einde van WO 2 een radiopost van het verzet door de Duitsers verwoest waarbij een gezin en een aantal verzetsmensen zijn gesneuveld.( is op internet te vinden)

Doordat zo’n bezoek toch wel wat impact heeft was dat eigenlijk in het eerste gedeelte van de tocht gepland ,maar door de weersomstandigheden liep de route anders.

Nog een goede Km te gaan naar het eindpunt , en toen kwam dan toch die bui waar we zo lang van verschoond waren gebleven, maar dat kon zelfs de pret niet bederven.

Het was weer een fijne tocht met leuke mensen die het fijn vinden om weer even bij elkaar te zijn en plezier te hebben. 

Tijdens de rit gingen er stemmen op om meerdere tochten te organiseren ergens in het land, eventueel met overnachting.

Als er mensen zijn die hier ook iets voor voelen , laat het dan weten dan kunnen we kijken wat we daarmee kunnen.

Mijn telefoon nr is bekend bij Jan va Beek

Dank jullie voor deze fijne dag !!!

Guus en Jose Kortenraij