Nieuwsbrief april 2020

Besten leden en begunstigers,

Hoe erg deze pandemie ook kan uitpakken voor eenieder, ik geloof erin dat we hier met z’n allen sterker uit komen. Wat we nu al om ons heen zien is dat de mensen meer voor elkaar over hebben ondanks alle maatregelen. Op de één of andere manier voelen we ons meer verbonden met elkaar. Die verbintenis met elkaar die hadden wij natuurlijk al. En toch is er nu die afstand door het elkaar “even” niet meer kunnen zien. Het doet wat met ons…..toch?

Maandag 27 april kunnen we Koningsdag niet vieren zoals we dat zo uitbundig in Nederland kunnen doen. Ik toast in ieder geval op de Koning. De vlag hangt ook buiten bij mij met oranje wimpel uiteraard. Bij jullie ook?

En dan komt 4 mei eraan, de dodenherdenking. Dit jaar geen eer betoon in de Parklaan aan onze gevallenen. Het KCT zal op gepaste wijze eerbetoon brengen in samenwerking met de gemeente. Het is spijtig dat het juist dit jaar zo moet gebeuren. Ik had in de Tokkel al aangegeven dat dit er waarschijnlijk zat aan te komen dat het op een andere manier invulling krijgt! Uit respect voor diegene die vochten voor onze vrijheid en ons ontvallen zijn

hangt deze dag de vlag (dit jaar mag het de gehele dag) halfstok buiten bij mij. Bij jullie ook?

En dan volgt 5 mei. Juist dit jaar had het een veel belovend groot feest moeten worden. Dat 75 jaar vrijheid niet vanzelfsprekend was mag duidelijk zijn. Helaas is het daarom zo wrang dat het uitgerekend nu op deze manier moet! Ik vier het op mijn eigen wijze en ik denk dat iedereen dat ook zal doen en erbij stil staat. Mijn vlag wappert deze dag buiten.Bij jullie ook?

In de Tokkel had ik een oproep gedaan of er mensen zijn die hulpbehoevend zijn in deze moeilijke tijd. Schroom niet om het aan te geven, of dat je een lid weet waarbij dat zo is. Laat het ons weten dan kunnen wij wat voor jullie betekenen.

Mensen het gaat jullie allen goed en hoop jullie in gezonde staat weer zo spoedig mogelijk weer te zien! Take care en let op elkaar….Nuncaut Nunquam!

Namens het bestuur,

De voorzitter

Raymond