Nieuwsbrief december 2020

Beste leden en begunstigers, 21-december-2021

Zoals beloofd zou ik van mijn kant uit in deze beperkte en moeilijke tijden wat vaker een bericht naar jullie laten komen. We zitten bijna op het einde van het jaar in een maand wat juist de gelegenheid zou moeten zijn om elkaar wat vaker, met familie vrienden of andere dierbaren samen te kunnen zijn. Helaas is ons dat ook nu niet gegund. Vooropgesteld dat ik me bij de beslissingen die de regering heeft genomen aansluit om een totale lock-down af te kondigen. Maar juist nu komt dit bij de meeste hard aan, ik ben me daar terdege van bewust. Het overgrote deel van ons leden bestand is met pensioen, en daarvan ook nog eens best een aantal alleen! Doordat de tweede golf een feit is en ons land nog meer rood kleurt worden we nog meer beperkt door de ‘onzichtbare vijand’ Laten we ons daar door tegen houden? Deze laatste zin heb ik van de site van het KCT onlangs geciteerd 14 december jl. Waarom verwijs ik hier naar vraagt u zich misschien af? Welnu er wordt in het artikel gesproken over ‘Ga op Sociale Patrouille’! Gelukkig gebeurd dit al door ons bestuur, er wordt langs leden gegaan, er worden telefoontjes gepleegd, kortom er wordt contact gelegd. Gelukkig zijn een aantal bestuursleden hier juist nu volop mee bezig. Maar zoals u weet zijn we maar met vijf man. Daarom wil ik aan jullie vragen ga zelf ook op Sociale Patrouille! Pak de ledenlijst erbij met telefoon nummers (mocht je niet in bezit zijn dan is deze te verkrijgen bij de penningmeester of secretaris) en bel gewoon een lid of meerdere leden op! Of misschien nog beter ga even langs om bv wat af te geven (ook dit kan corona proof) Het zal zeer gewaardeerd worden…. En het kost zo weinig.

Jullie hebben inmiddels allemaal hoop ik een kerstkaart met een kerstgroet ontvangen. Op de binnenkant van de kaart staat een tekening (geïllustreerd door Jos Antens recordhouder hiba Arnhem) van een cursist die ons de welbekende hindernis overgaat. De tekst erbij “hindernissen zijn er om te overwinnen” Ga terug in je eigen ECO tijd toen u deze hindernis vaak heeft moeten nemen dat is u toen ook gelukt! Op de achterkant van de kaart de tekst “samen zijn we sterk, sterk zijn we samen” met de afbeelding van een tokkel. Ga weer terug naar uw ECO tijd en herinner dan dat je doodvermoeid achter je buddy liep hangend aan zijn tokkel.
Ook deze ‘vijand’, deze hindernis gaan we overwinnen, samen!
Er van uit gaan dat de ‘vijand’ in 2021 overwonnen is, is de weg ernaartoe moeizaam en met vele beperkingen. Maar ook dit gaat ons lukken daar heb ik vertrouwen in!

Persoonlijk wil ik 2020 zo snel mogelijk vergeten en richten op de toekomst dat we weer gezellig met elkaar samen kunnen zijn. De verbintenis die we hebben kunnen voelen en niet op afstand!
Het dieptepunt van dit jaar kwam hard aan vorige maand door het ontvallen van Cor en Annie, in gedachte ben ik deze dagen bij de familie en in het bijzonder hun dochter Anja.

We wilde nog kijken of we een eindejaarsloop (voorheen Sylvestertocht) konden laten doorgaan, ook dit hebben we n.a.v. de maatregelen helaas moeten laten vervallen.
De nieuwjaarsreceptie gepland op 9 jan as is helaas ook een no go. Ik ga er van uit dat iedereen daar begrip voor heeft. Ergens ja ergens in 2021 moeten we een feestje kunnen vieren, hoe dat eruit komt te zien zullen we jullie van op de hoogte houden.

Ik wens jullie allen fijne Kerstdagen toe en voor het nieuwe jaar 2021

Heel veel lente hoop
Zomerse warmte
Herfst “geluk”
Winterse geborgenheid!
Blijf gezond, pas op elkaar.
Het gaat jullie goed!

De Voorzitter
Raymond