Onze fietstocht 2018….

Even voorstellen ;  mijn naam is Guus Kortenraij  , ben van de lichting 61-3  en heb gediend in de  105 cie.

Tijdens de ledenvergadering van 19-04-2018 kwam een vraag van Joep van Moerkerk of er iemand bereid wilde zijn om met hem samen de jaarlijkse fietstochten uit te zetten en te organiseren. Het leek mij leuk om dat samen met Joep te gaan doen, en we hebben de daad bij het woord gevoegd. Onder het genot van een bakske bij Joep hebben we een route bedacht die wat moest afwijken van wat we de afgelopen jaren al hebben gereden.

Een route over de Brabantse wal leek ons een leuk idee, en op papier was dat snel bekeken, maar vervolgens moest die route ook verkend worden zodat we geen obstakels zouden tegenkomen. Gezien het zeer warme weer werd die verkenningstocht zo lang mogelijk uitgesteld, maar uiteindelijk moest het er toch van komen, en zoals het een echte commando betaamd werd het “Nunc aut Nunquam”.

De ochtend toen we gingen verkennen hadden we geluk omdat de zon nog achter het wolkendek zat en de temperatuur behaaglijk voelde. Naarmate onze tocht vorderde en we wat genuttigd hadden werd het steeds warmer en passeerde het kwik al snel de 30C. Na nog 12 km gereden te hebben waren we weer bij de startplaats “De trapkes op” en we zijn daar de tocht onder het genot van een koele versnapering gaan evalueren. We kwamen tot de conclusie dat er wat oneffenheden en moeilijke stukken in het traject zaten en aangepast moesten worden.

Op 29 juli was dan de dag dat we met 16 personen aan de tocht van 30 km zijn begonnen. We hadden een goede deal met de weergoden gemaakt want de temperatuur  met bewolking was zeer aangenaam, met daarbij ook nog een heerlijk briesje.

Vanaf “De trapkes op” vertrokken we richting Huijbergen en na een km zijn we rechtsaf richting Bergen op zoom gaan rijden om na 5 km links te gaan naar Heimolen, waar we ons konden vergapen aan de prachtige huizen die daar recent gebouwd zijn. We zijn de A-58 over gestoken en kwamen toen de eerste heuvels tegen richting  de duintjes, en vervolgens richting Woensdrecht. Na dat heuvelachtige parkoers gingen er stemmen op om maar eens wat te gaan nuttigen in de vorm van wat frisse drank of een uitsmijter. Tijdens onze stop bij  Non Plus Ultra  vielen er een paar druppels ,maar dat mocht geen naam hebben. Gelukkig konden we met ons allen nog op het terras plaatsnemen.

Nadat  de meesten een bezoek hadden gebracht aan de sanitaire voorzieningen van  het restaurant ging onze tocht weer voorwaarts richting Hoogerheide en Calfven. In dit gedeelte zaten wel een paar verrassingen in de vorm van een kasseienstrookje en een steile helling, maar die ging naar beneden.

Zo kwamen we door een mooi gebied bij het gehucht Calfven waar prachtig gelegen huizen staan die vanaf de wal richting polders naar Zeeland kijken. Er moest nog een klim genomen worden dwars door Ossendrecht om zodoende weer in bosrijk gebied te komen en richting Huijbergen. Ook dit gedeelte was mooi met glooiende fietspaden tot aan de Putseweg bij de rotonde. Hier was nog een mooie locatie om wat  te drinken en te rusten onder de platanen  op het terras van Jagersrust.

Onze laatste etappe was nog maar 8 km via Huijbergen richting Wouwse –plantage. Bij  “De trapkes op”  was de meet en hier hebben we nog gezellig zitten na te genieten van onze tocht. Het was als vanouds weer een geslaagde gezellige dag.

Joep en Guus bedanken de deelnemers voor de saamhorigheid, en we zeggen ; tot de volgende tocht  !!!

Wanneer ?  Laat maar horen !!