Oorlogsmuseum Soest 23 maart’16

Soest Woensdag 23 Maart 2016

Vertrek parking kazerne. We hadden gerekend op min 12 pers. Dus met 3 auto’s maar helaas waren we maar met 4 pers. En zijn op tijd (8.30 uur) vertrokken. Er waren nog 3 pers die van hun thuis naar Soest reden zodat we toch nog met 7 pers waren.

Natuurlijk veel te weinig als je ziet wat voor een prachtig en groot museum het is. Er is zoveel te zien dat je er eigenlijk 2 dagen voor uit moet trekken wil je alles goed bekijken. Vliegtuigen, thanks, wapens, uniformen en niet alleen van de laatste wereldoorlog maar ook van ver daar voor, zelfs speren,soort boksbeugels, de tijd van Napoleon, en nog verder terug tot zowat in de Middeleeuwen. Er hing zelfs de enigste V 2 die er in Nederland is.

We hebben ook interessante films gezien waarvan je denkt er midden in te zitten omdat hij rondom je heen draait. Ik kan natuurlijk wel over dat museum een tokkel vol schrijven maar beter is als je volgend jaar zelf meegaat om te zien hoe mooi het is. Ook is er voor de inwendige mens genoeg te eten en te drinken. Ik wilde er hier maar mee stoppen en zeg, ga de volgende keer mee en ik gegarandeerd dat je er zeker geen spijt van zal hebben. Dus niet vergeten maatjes je de volgende keer aan te melden.

Commandogroetjes, J.Beus.

IMG_2635 IMG_2632 IMG_2633