Op bezoek bij…Marc Roovers

Op bezoek bij… Marc Roovers.

Marc Roovers woont samen met zijn vrouw Marjolein van der Vlugt in de Lijsterbeslaan te Roosendaal. Op 23-08-1964 werd hij geboren als jongste uit een gezin van 4 kinderen. Daar ging hij naar de Fatimaschool, gevolgd door de St.Michel MAVO en later de MTS voor elektrotechniek. Na zijn studie ging hij werken in het magazijn bij transportbedrijf Heeren. Daar heeft hij ongeveer 10 jaar gewerkt. Na 24 jaar gewerkt te hebben in ploegendiensten bij DHL, ging Marc werken bij Dylan Staal op de Borchwerf te Roosendaal. Vandaag de dag is hij nog steeds werkzaam in de logistiek als leidinggevende.

Ook Marc was dienstplichtig. Hij gaf zich op voor het KCT waar hij ook voor op werd geroepen. Destijds waren de instructeurs oa sgt.Bakker,Nobel,Bravenboer,Anker,Filius,Frederiks,Stoutjesdijk ,Aertsen,Hendriks,Kuiper(s) in het tentenkamp en luitenant Van Wiggen was commandant van de Elementaire Commando Opleiding. Luitenant kolonel Lijten was Korps commandant.

Op 26-04-1984 behaalde Marc zijn Groene Baret lichting 84-1 , in het bijzijn van zijn meisje. Ook ging hij naar de 104 Commando Compagnie. Marc werd opgeleid tot paracommando en behaalde ook zijn scherpschuttersbrevet met de Uzi. Na 12 maanden dienst werd hij afgezwaaid als korporaal.

In 1983 leerde Marc zijn huidige vrouw Marjolein kennen. Zij zijn beide fanatieke carnavalsvierders. Ook spelen ze in een dweilbandje en hebben ze met geleend geld van Alliance muziekinstrumenten aangeschaft. Zo werden ze de eerste band van Alliance onder de naam: Nie te Gelove Nu speelt Marc al weer 15 jaar in de dweil band “We Douwe Dur. In de eerste jaren van hun huwelijk gingen ze veel met de tent op vakantie naar Oostenrijk, Italië en Frankrijk. Marc en Marjolein hebben twee kinderen: de 23-jarige Lisa en de 21-jarige Thomas. Marc is samen met Thomas een paar keer mee geweest met de bivak.

Ook is Marc een fanatieke sporter. Hij heeft 6 jaar gevoetbald bij RKVV Roosendaal, daarna bij RSC Alliance waar Marc inmiddels al 44 jaar lid is. Inmiddels zit hij daar ook bij in het bestuur en valt de hele accommodatie onder zijn beheer. In het eerste is hij keeper geweest, maar nu speelt hij enkel nog elke week een partijtje in de lagere elftallen. Hardlopen bevalt hem ook goed en doet dit nog steeds graag. Tegenwoordig heeft Marc er een hobby bij; hij is secretaris van Cows geworden, overgenomen van Albert van Heijningen. Zo krijgt hij het nog druk! Werk, voetbal, hardlopen, de band en óók nog eens secretaris zijn van het Cows!

Veel succes, Marc!

Jan en Cor