Hier worden mededelingen gedaan over onze leden die wat extra aandacht nodig hebben.

Via het reactieformulier kunt u ons op de hoogte brengen, dan zorgen wij ervoor dat het geplaatst wordt.

2 Reacties

 1. Herman (Auteur bericht)

  Dit bericht is doorgestuurd naar het bestuur.

 2. Kees de Waard

  Geacht Bestuur,

  Als oud-instructeur van het Korps Commandotroepen heb ik een vraag waarin een voorstel ligt besloten. Uw emailadres heb ik via de commando-stichting te pakken gekregen
  Waar gaat het om. De SFC, U natuurlijk bekend, probeert gelden te genereren om in de toekomst alle facetten binnen de commandovereniging blijvend te kunnen financieren.
  Daartoe is in 2017 een lezing in Amersfoort gegeven waarin de generaals van Uhm en de Kruyff de magneten waren (om de zaal maximaal gevuld te krijgen).
  In deze unieke lezing kwamen KCT-medewerkers in actieve dienst aan het woord die vanuit hun praktijk en niveau inzicht gaven aan de activiteiten van het huidige Korps. Een kijkje achter de schermen, zou je kunnen zeggen. Dit zou 2 a 3 x per jaar plaats vinden. Wij noemden dit “de grote lezing”, helaas blijkt het in de praktijk moeilijk te organiseren want er zijn teveel kapers op de kust.
  Begin maart 2018 is er voor een 60 man van de Natres een lezing gehouden en om het korps niet te veel te belasten, deden we dat zelf. Oudgedienden die de omschakeling van het waarnemen en verkennen naar Special Forces aan den lijve hadden ondervonden en meegeholpen hadden dit te realiseren. Alle deelnemers betaalden € 25,- en kregen na afloop een insigne in de vorm van een Groene Baret waaronder het woord “vriend” is aangebracht. De lezing duurde ongeveer 2 uur en was een groot succes. Deze lezing noemden wij “ de kleine lezing”.
  Wat ons, tijdens de kleine lezing, opviel was dat er veel oud commando’s in de zaal bleken te zitten die er enorm van hadden genoten. Enerzijds omdat het onderwerp heel herkenbaar was omdat vooral de aspecten over de tentenkamp periode erg aansprak maar ook omdat er een goed beeld werd gegeven van de ontwikkelingen en er met beeld materiaal zichtbaar werd gemaakt dat het er soms erg hard aan toe kan gaan op uitzendingen.
  Dit laatste bracht mij op het idee en het voorstel om U te verzoeken te informeren of er binnen uw vereniging behoefte bestaat om zo’n “kleine lezing” bij U te organiseren. Uiteraard zijn alle oud-commando’s vanzelfsprekend uitgenodigd maar indien zij introducees meebrengen en die betalen € 25,- worden dat onze nieuwe vrienden van het KCT en krijgen zij dat Groene Baret insigne, uitgereikt! We hopen op een introducee- opbrengst van een kleine € 1000,-, dus rond de 60 personen + de daarbij behorende oud-commando’s.
  Hopende op uw enthousiaste reactie verblijf ik met vriendelijke commando groet,
  NUNC AUT NUNQUAM
  C. A.J. de Waard
  Majoor b.d

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.